Иран екзекутира бивш заместник-министър на отбраната- Алиреза Акбари, който бе с

...
Иран екзекутира бивш заместник-министър на отбраната- Алиреза Акбари, който бе с
Коментари Харесай

Иран екзекутира бивш зам.-министър, обвинен в шпионаж за Великобритания

Иран екзекутира някогашен заместник-министър на отбраната- Алиреза Акбари, който бе с двойно, английско и иранско, поданство, осведоми Reuters.

в четвъртък по обвинявания за шпионаж в интерес на Англия

Късно вечерта през вчерашния ден английският външен министър Джеймс Клевърли насочи апел към Иран да не извършва изтезанието. Молбата бе подкрепена и от Държавния департамент на Съединени американски щати. Англия дефинира смъртната присъда като политически стимулирана и прикани за освобождението на някогашния министър на защитата.

Иранска новинарска организация заяви през днешния ден рано сутринта, че присъдата е била изпълнена, без да споделя по кое време.

Алиреза Акбари, който беше наказан на гибел по обвинявания в корупция и широкообхватни дейности против вътрешната и външната сигурност на Иран посредством шпионаж за разследващата работа на английското държавно управление беше екзекутиран, се споделя още в известието.

Докладът, който стимулира изтезанието, упреква Акбари, задържан през 2019 година, в приемане на 1 805 000 евро, 265 000 паунда и 50 000 $ за шпионаж.
 Иран екзекутира още двама арестувани за присъединяване в митингите
Иран екзекутира още двама арестувани за присъединяване в митингите

Те бяха наказани при закрити врати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР